David Gale

From SkepticalVoter
Jump to: navigation, search

David Gale was the 2015 British Independents parliamentary candidate in Derby South. He previously stood as UKIP candidate in the 2012 Derbyshire Police and Crime Commissioner elections, and as an Independent parliamentary candidate for Derby North in the 2010 general election[1].

General Election 2010 survey

These questions were sent to David Gale on April 12, 2010 and answers were provided on the same day.

He made the general point that his "personal beliefs were largely irrelevant" as, if elected, he has made a "commitment to take policy from constituents via Neighbourhood Forums."


1. Do you support the use of public funds to provide unproven alternative “treatments” such as homeopathy?

ANSWER: Yes, I don’t accept the current definition of ‘proven’ which is heavily skewed towards the vested interests of large pharmaceutical companies


2. Should schools be allowed to teach creationism as an equivalent theory to evolution?

ANSWER: Yes, only in RE, as long as it is within the perspective of being an objective reference to a variety of faith beliefs


3. Do you believe that religious belief should be legally protected from ridicule?

ANSWER: No but there are existing laws that reference insulting behaviour, Section 5, breach of the peace, incitement to racial hatred


4. Should an independent government adviser whose views in their area of expertise conflict with government policy be able to express those views publicly without fear of being sacked?

ANSWER: Yes


5. Should Sharia law be allowed as an alternative system within UK law?

ANSWER: No, just as I wouldn’t allow Quaker Law


6. Do you agree that testing on animals (within strict criteria) is a necessary part of the development of medicines?

ANSWER: No


7. Should policy-makers trust scientific evidence even when it appears counter-intuitive?

ANSWER: No and they should also widen the net of advisers


8. Do you think that abortion time limits should always be determined by the current scientific and medical consensus?

ANSWER. No because individual circumstances can vary considerably


9. Should religious leaders be entitled to vote in the House of Lords?

ANSWER: Yes


10. Do you support the reform of English and Welsh libel law to allow a stronger ‘public interest’ defence?

ANSWER: Yes and I would go further: “civil arbitration panels to replace the escalating ’billable hours’ focus of the legal profession and make justice affordable for everyone”

Climate Change

In August 2012 Mr Gale tweeted on his personal account:

AGW propaganda live on @bbcnews - Coming up next: "Why witchcraft poses a threat" - from ducking-stool manufacturers' association [2]

References

  1. http://www.derbytelegraph.co.uk/David-Gale-stand-British-Independents-Derby-South/story-26304621-detail/story.html
  2. https://twitter.com/DavidGaleUK/status/240115644765446144

Links